Logga in

HittaHem FAQ

Här hittar du svar och information till vanliga frågor om tjänsten och bostadsmarknaden.

Bolån

Amortera eller spara?

Det är många privatpersoner som funderar på om det är bättre att amortera på sitt bostadslån eller att spara pengarna istället. Så, vad är egentligen bäst – att amortera eller spara? Här försöker vi guida dig till rätt svar.

Amorteringsfritt bolån

I de allra flesta fall är du tvungen att amortera på ditt bolån månatligen. Det finns däremot undantag som gör det möjligt att få ett amorteringsfritt lån. Här reder vi ut alla frågetecken kring amorteringsfria bolån.

Amorteringsplan bolån

De allra flesta svenskar använder sig av långivarens standardupplägg när det kommer till amortering. Om du vill bli fri dina skulder snabbare kan det däremot vara en bra idé att sätta upp en skräddarsydd amorteringsplan.

Amorteringsregler bolån

I samband med att man tar ett bolån är man tvungen att amortera. Men vad innebär egentligen detta? Och vilka regler finns det? Här reder vi ut alla frågetecken kring amorteringsregler och bolån.

Amorteringsunderlag

Om du vill flytta ditt bolån från en långivare till en annan, är du oftast tvungen att uppvisa ett så kallat amorteringsunderlag. Men vad innebär egentligen detta och varför behövs det? Här reder vi ut alla frågetecken.

Återbetalningstid bolån

Återbetalningstiden är den tid som du har på dig att betala tillbaka ett lån. Men hur lång tid tar det egentligen att betala tillbaka ett bolån och vad är viktigt att vara medveten om? Här reder vi ut alla frågetecken kring återbetalningstid.

Baka in renovering i bolån

När man väljer att finansiera en renovering med ett privatlån kan det vara så att man har möjlighet att baka in detta lån i sitt bolån. Men hur fungerar egentligen detta och vilka är fördelarna? Här reder vi ut alla frågetecken.

Bättre bolån

När man lånar pengar för att köpa en bostad vill man gärna ha så bra lånevillkor som möjligt. Men hur går man egentligen tillväga för att få ett bättre bolån? Här delar vi med oss av några saker som du kan göra för att ha möjlighet att förbättra dina lånevillkor.

Belåningsgrad bolån

Om du är i färd med att låna pengar för att finansiera ett bostadsköp har du troligtvis kommer över termen belåningsgrad. Men vad menas egentligen med belåningsgrad på bostadslån? Det reder vi ut här.

Boendekalkyl

Om du är i färd med att köpa en bostad har du troligtvis kommit över begreppet boendekalkyl. Men vad är egentligen en boendekalkyl, varför behövs en den och hur går man tillväga för göra en sådan? Här reder vi ut alla frågetecken.

Bolån betalningsanmärkning

För att kunna ta ett bolån är man tvungen att ha en god kreditvärdighet. Något som kan ställa till problem om man har fått en betalningsanmärkning, vilken försämrar ens kreditvärdighet. Många som hamnat i en sådan situation funderar därför på om de har möjlighet att ta ett bolån trots att man har fått en betalningsanmärkning.

Bolån ensamstående

Det är många ensamstående som undrar hur det kommer att påverka deras chanser att få lån. Är det svårare att få lån när man är ensamstående eller spelar det ingen roll? Här tänkte vi reda ut detta.

Bolån föräldraledig

De ekonomiska förutsättningarna kan snabbt förändras när man utökar familjen, samtidigt som ens inkomst byts ut mot föräldrapenning. Något som gör att många föräldrar ställer sig frågande till huruvida man har möjlighet att ta ett bolån när man är föräldraledig.

Bolån med utländsk inkomst

I takt med att världen blir allt mer globaliserad är det också allt fler som får sin lön från utlandet. Men hur fungerar det egentligen när man ska ta ett bolån med utländsk inkomst? Här reder vi ut alla frågetecken.

Bolån medlåntagare

Om du är i färd med att ta ett bolån har du troligtvis kommit över begreppet medlåntagare. Men vad innebär egentligen detta? Här reder vi ut alla frågetecken.

Bolån som egenföretagare

Att driva eget företag är för många svenskar en dröm. Och trots att det kan vara fördelaktigt på många sätt, kan det också vara problematisk på andra. Exempelvis när man ska ta ett bolån. Här tänkte vi därför berätta mer om varför det kan vara en utmaning att få bolån som egenföretagare samt vad man bör tänka på för att öka chanserna att få lånet beviljat.

Bolån utan fast inkomst

När man ska ta ett bolån tar långivaren hänsyn till en mängd olika faktorer för att avgöra huruvida kreditvärdig man är. Några av sakerna som kontrolleras är sysselsättning och inkomst. Men hur funkar det om man vill ta ett bolån utan att ha en fast anställning?

Bolån vid skilsmässa

En skilsmässa väcker oftast många ekonomiska frågor. Inte minst om man har haft en bostad med ett gemensamt lån. En av de vanligaste förekommande frågorna bland de som ska skiljas är nämligen ”vad händer med vårt bolån?”. Här tänkte vi därför försöka reda ut alla frågetecken.

Borgenär bolån

När man ska låna pengar till att köpa en bostad kommer man över en hel del begrepp som man kanske inte hört talas om tidigare. En av dessa är borgenär. Men vad är egentligen en borgenär? Här reder vi ut alla frågetecken.

Byta bank

Det är många svenskar som överväger att byta bank. Men varför ska man egentligen byta bank, är det någonting som lönar sig och vad bör man tänka på i samband med att man ska välja och byta bank? Här reder vi ut alla frågetecken.

Dela upp bolån

När du ska köpa en bostad har du möjlighet att dela upp ditt bolån i flera delar. Men vad innebär egentligen detta och vilka fördelar medför det? Här reder vi ut alla frågetecken.

Får man låna mer än vad huset kostar?

I samband med ett husköp brukar det dyka upp en hel del frågor och funderingar. En av de många frågor som folk brukar ställa är ”får man låna mer än vad huset kostar?”. Här tänkte vi därför reda ut alla frågetecken.

Första bolånet

Att köpa sin första bostad är oftast förenat med en skräckblandad förtjusning. De allra flesta känner sig nämligen väldigt glada över att äntligen kunna skaffa sig ett eget boende, samtidigt som det kan uppstå en nervositet till följd av alla de krav och måsten som köpet medför. Här tänkte vi därför dela med oss av några saker som är bra att tänka på när du ska ta ditt första bolån!

Gemensamt lån

Om du tar ett lån tillsammans med någon annan, exempelvis ett bolån med din partner, finns det en hel del saker som är viktiga att tänka på. Här berättar vi mer om några av sakerna som kan vara bra att ha koll på.

Hur många gånger sin lön får man låna?

Det är många faktorer som avgör hur mycket pengar du får låna i samband med ett bostadsköp. Hur mycket du tjänar per år är en av faktorerna kan ha en inverkan på lånets storlek. Men hur många gånger sin lön får man egentligen låna?

Hur många lån kan man ha?

De allra flesta som är i färd med att ta ett bolån har lån sedan tidigare. Med anledning av detta är det en hel del som ställer sig frågan ”hur många lån kan man?”. Här tänkte vi därför försöka reda ut alla frågetecken.

Hur mycket ränta betalar man på bolån?

I samband med att du finansierar ett bostadsköp med ett lån, är du tvungen att betala ränta till långivaren. Men hur mycket ränta betalar man på bolån? Här reder vi ut alla frågetecken.

Inför bankmöte bolån

De allra flesta banker och långivare erbjuder rådgivningsmöten för nuvarande eller potentiella kunder. Möten där bolånefrågor oftast står i fokus. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du kan förbereda dig inför ett bankmöte som handlar om bolån.

Inkomstkrav bolån

När man är i färd med att köpa en bostad finns det en hel del funderingar som kan uppstå samt en hel del saker som kan vara bra att veta om. Här tänkte vi fokusera på en av dem – inkomstkrav.

Kalkylränta bolån

I samband med att man ska ta ett bolån är det inte ovanligt att man kommer i kontakt med flertalet begrepp som man inte hört talas om tidigare. Ett av dessa begrepp är kalkylränta. Men vad innebär det egentligen? Här reder vi ut alla frågetecken.

Kan man få bolån om man har andra lån?

När man ska låna pengar för att köpa en bostad finns det en hel del saker att tänka på. Det dyker också upp en hel del frågor. En av de många frågorna som många ställer sig är ”kan jag få ett bolån om jag har andra lån?”. Här tänkte vi därför besvara denna fråga.

Kan man ha bolån på olika banker?

I samband med att man ska köpa en bostad dyker det upp en hel del frågor. En av de många frågor som folk brukar ställa sig är ”kan jag ha bolån på flera olika banker”? Här tänkte vi därför reda ut alla frågetecken kring detta.

Kan man låna till kontantinsats?

När man ska finansiera ett bostadsköp får belåningsgraden på bolånet uppgå till max 85 procent, vilket innebär att resterande 15 procent ska betalas med egna likvida medel, s.k. kontantinsats. Men kan man låna även till kontantinsatsen? Det tänkte vi reda ut här.

Köpa bostad innan man säljer

Att flytta från ett boende till ett annat är inte alltid problemfritt. Inte minst om man har hittat sin drömbostad innan man har hunnit sälja sin befintliga bostad. Men hur funkar det egentligen i en sådan situation - kan man köpa ett nytt hus eller en ny lägenhet innan man säljer? Här reder vi ut alla frågetecken.

Krav för bolån

När man ska låna pengar för att finansiera en bostad finns det en hel del funderingar som uppstår samt en hel del saker som är viktiga att tänka på. Till dessa hör bland annat kraven för bolån. Här tänkte vi därför berätta mer om vilka krav som finns när man ska låna till en bostad!

Kredittid bolån

När man ska köpa en ny bostad och låna pengar i samband med detta, kommer man över en hel del nya begrepp. Ett av de begreppen som du troligtvis kommit över är kredittid. Men vad innebär egentligen detta? Här reder vi ut allt du behöver veta om kredittid för bolån.

Kreditupplysning bolån

I samband med att man ska ta ett bolån genomför banker och andra långivare en så kallad kreditupplysning. Men vad innebär egentligen detta och vad bör man eventuellt tänka på? Här reder vi ut allt du vill veta om kreditupplysningar vid bolån.

Lägsta rörliga ränta bolån

I samband med att man tecknar ett bolån kan man välja mellan en fast eller rörlig ränta. Här kommer vi huvudsakligen fokusera på det sistnämnda. Vi kommer bland annat att berätta mer om vad rörlig ränta innebär, vilka faktorer som påverkar räntan samt vilken lägsta rörliga ränta som man kan förvänta sig att få på sitt bolån.

Lån med borgensman

När man ska ansöka om ett bolån kan man göra detta tillsammans med en så kallad borgensman. Men vad är egentligen en borgensman och hur fungerar det att ta ett låna till bostaden med en sådan? Det reder vi ut här.

Låna eller spara till renovering?

Att genomföra en renovering av sin bostad kan vara förenat med stora kostnader. Många funderar därför huruvida man ska låna eller spara till renoveringen. Här tänkte vi därför guida dig igenom de olika alternativen som finns, samt vilka för- respektive nackdelar som finns med dessa.

Låna med bostad som säkerhet

När det uppstår ett behov av att låna pengar, exempelvis för att ha råd med en renovering, finns det olika lånetyper. Ett av alternativen är att låna med bostaden som säkerhet. Men vad innebär egentligen detta? Det reder vi ut här.

Låna på befintliga pantbrev

I samband med att du köper eller renoverar en villa eller ett fritidshus, kan du behöva ta ut nya pantbrev. Men vad är egentligen pantbrev och hur fungerar det när man vill låna på de befintliga pantbreven? Här reder vi ut alla frågetecken.

Låna pengar till bostadsrätt

Är du i färd med att köpa en lägenhet? Då har det troligtvis dykt upp en hel del frågor och funderingar om hur det går till när man ska låna pengar till en bostadsrätt, samt hur mycket man kan tänkas få låna. Här reder vi därför ut alla frågetecken.

Låna pengar till fritidshus

Att kunna smita undan från stadspulsen och koppla av på landet är något som många drömmer om. Tillhör du en av dem som funderar på att köpa ett fritidshus, eller vill du kanske köpa en tomt och bygga nytt från grunden? Här berättar vi mer om vilka möjligheter du har när du ska låna pengar till ditt fritidshus.

Låna pengar till tomt

Att få tag på en bra tomt är en förutsättning när man ska bygga en ny villa eller ett nytt fritidshus. Om du däremot planerar att köpa tomten först fungerar det lite annorlunda när du ska låna pengar till tomtköpet. Här tittar vi närmare på vad som gäller och vad som är viktigt att tänka på.

Låna till altan

Genom att bygga en altan kan du dels förhöja trivseln i din bostad men också höja dess värde. Att genomföra ett altanbygge, vare sig man planerar att göra det på egen hand eller också anlita professionell hjälp, kan däremot vara kostsamt. Många väljer därför att finansiera detta med ett lån. Här berättar vi därför mer om vilka alternativ som finns för dig som vill låna till en altan!

Låna till attefallshus

Har du bestämt dig för att bygga ett attefallshus på tomten och önskar att låna pengar till detta? Här guidar vi dig genom de olika finansieringsalternativen som finns när du vill låna till ett attefallshus.

Låna till badrumsrenovering

Att renovera badrummet kostar vanligtvis hundratusentals kronor. Pengar som de flesta inte har liggandes på banken och därav väljer att låna. Men vilka alternativ finns tillgängliga och vilka är för- respektive nackdelarna med dessa? Här berättar vi mer om de alternativ som finns för dig som vill låna till en badrumsrenovering.

Låna till fritidshus på arrendetomt

Om du är i färd med att köpa ett fritidshus som står på en arrendetomt finns det en hel del saker som är viktiga att vara medveten om. Här tänkte vi därför berätta mer om vad som gäller för dig som vill låna pengar till ett fritidshus på arrendetomt.

Låna till handpenning

När man ska köpa en bostad kan man vara tvungen att betala en så kallad handpenning. Men vad menas egentligen med detta, vilka kostnader medför det och har man möjlighet att låna till handpenningen? Här reder vi ut alla frågetecken.

Låna till köksrenovering

Det är många där ute som drömmer om att renovera sitt kök. Att genomföra denna typ av renovering är däremot väldigt kostsamt. Med anledning av detta väljer många att finansiera renoveringen med ett lån. Här berättar vi mer om vilka alternativ som finns för dig som vill låna till en köksrenovering!

Låna till kolonistuga

Har du hittat en kolonistuga som du drömmer om att köpa? Då finns det en hel del saker som är viktiga att vara medveten om, då en kolonistuga inte kan finansieras genom ett traditionellt bolån. Här tänkte vi därför berätta mer om vad som gäller för dig som vill låna pengar till en kolonistuga.

Låna till nybygge

När man ska bygga ett nytt hus går det inte att finansiera detta med ett traditionellt bolån, då det inledningsvis inte finns någon bostad för banken att använda som säkerhet. Här tänkte vi därför berätta mer om vilka alternativ som finns när man ska låna till ett nybygge!

Låna till nyproduktion

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt är för många svenskar en dröm. När man väl ska slå slag i saken finns det däremot en hel del saker som skiljer sig från att köpa en ”vanlig” lägenhet. Här tänkte vi redogöra för en av dessa – nämligen hur det går till när man ska låna till nyproduktion.

Låna till pantbrev och lagfart

När du lånar pengar för att köpa en villa eller ett fritidshus, är du tvungen att teckna pantbrev samt betala en lagfartskostnad. Dessa kostnader, som många glömmer bort, kan uppgå till tiotusentals kronor. Med anledning av detta finns det de som funderar på om man kan låna till pantbrev och lagfart? Här reder vi ut alla frågetecken.

Låna till pool

Att bygga en pool är för många svenskar en dröm. Att realisera denna dröm kan däremot kosta hundratusentals kronor. Pengar som de flesta inte har liggandes på banken och därför väljer att finansiera med ett lån. Här tänkte vi därför berätta mer om vilka alternativ som finns när du vill låna pengar till en pool.

Låna till renovering

Det är många som drömmer om att göra om där hemma. Alla har däremot inte det kapital som behövs för att genomföra större renoveringar. Det kan därför vara nödvändigt att låna till renoveringen. Men hur fungerar egentligen detta och vad bör man tänka på? Det reder vi ut här.

Låna till utbyggnad

Har ni blivit trångbodda där hemma och planerar att bygga ut? Här berättar vi mer om vilka finansieringsalternativ som finns när du vill låna till en utbyggnad.

Låna upp på bostaden

Om du vill bygga ut eller renovera din bostad kan det vara fördelaktigt att höja bolånet och låna på bostaden. Men hur fungerar egentligen detta och vad är viktigt att tänka på? Det reder vi ut här.

Lånelöfte student

Lånelöftet är det första steget mot din kommande drömbostad. Det är en förutsättning för att du ska veta hur mycket pengar du kan få låna hos banken. Men hur fungerar om man är student? Det tänkte vi reda ut här.

Lånetak bolån

När man ska köpa en bostad är det viktigt att ha koll på hur mycket man kan låna. Men vad är det egentligen som avgör hur stort bolån man kan ta? Här reder vi ut alla frågetecken.

Lösa bolån i förtid

Det finns många låntagare som väljer att binda sina lån i flera år. Något som kan bli problematiskt om man vill flytta till en ny bostad under bindningstiden. Så, hur funkar det då om man vill lösa sitt bolån i förtid och vad bör man tänka på? Här reder vi ut alla frågetecken.

Nekad lån trots lånelöfte

När man är i färd med att köpa en bostad ansöker man om ett lånelöfte hos en eller flera långivare. Efter detta är det tänkt att lånelöftet ska omvandlas till ett bolån. Det kan däremot vara så man blir nekad ett lån trots att man haft ett lånelöfte. Här tänkte vi därför berätta mer om vad detta kan bero på samt hur man kan gå tillväga för att undvika en sådan situation!

Ränteavdrag bolån

Du har säkert hört någon nämna att man kan göra ränteavdrag på sitt bolån. Men hur funkar det egentligen och hur stort avdrag får man göra? Det tänkte vi reda ut här.

Ränterabatt bolån

När man finansierar ett bostadsköp med ett lån vill man såklart ha så låga räntekostnader som möjligt. Men hur går man egentligen tillväga för att lyckas med detta? Här delar vi med oss av en rad tips som kan hjälpa dig att få rabatt på bolånet.

Rörlig eller fast ränta bolån

När du ska låna pengar till att köpa en bostad har du möjlighet att välja mellan fast eller rörlig ränta. Men vad innebär egentligen detta och vilket alternativ ska man välja? Här reder vi ut alla frågetecken.

Sänka lånekostnader

De allra flesta svenskar har ett bolån och flertalet privatlån. Något som kan leda till att lånekostnaderna blir förhållandevis dyra. Så, hur kan man då gå tillväga för att sänka sina kostnader? Här delar vi med oss av fem tips som kan hjälpa dig med detta!

Skillnad mellan bolån och privatlån

När man ska låna pengar finns det olika typer av låneformer. De två vanligaste är bolån och privatlån. Men vad är egentligen skillnaden mellan ett bolån och ett privatlån? Det tänkte vi reda ut här.

Skillnaden mellan handpenning och kontantinsats

När man ska köpa en ny bostad kommer man i kontakt med en rad olika begrepp. Handpenning och kontantinsats är två av dem. Många tror att dessa betyder samma sak, men så är inte fallet. Men vad är egentligen skillnaden mellan handpenning och kontantinsats? Här reder vi ut alla frågetecken.

Skuldebrev bolån

Om du är i färd med att ta ett bolån har du troligtvis kommit över begreppet ”skuldebrev”. Men vad är egentligen ett skuldebrev och vilken funktion fyller det när du ska ta ett bolån? Här reder vi ut alla frågetecken.

Ta över bolån

Det finns flertalet situationer där man har en önskan om att ta över ett bolån. Men hur fungerar det egentligen när man ska ta över ett bolån? Här reder vi ut alla frågetecken.

Vad är amortering?

När du tar ett lån behöver du amortera. Men vad är egentligen amortering? Det tänkte vi reda ut här.

Vad är bolån med räntetak?

Om du är i färd med att låna pengar till en bostad har du kanske kommit över begreppet ”räntetak”. Men vad menas egentligen med ett bolån med räntetak? Här reder vi ut alla frågetecken.

Vad är byggnadskreditiv?

När du ska bygga en ny villa eller fritidshus kan det vara fördelaktigt att ansöka om något som kallas för byggnadskreditiv. Men vad är egentligen ett byggnadskreditiv och varför är detta så fördelaktigt när man ska bygga nytt? Det reder vi ut här.

Vad är disponibel inkomst?

När du ska ansöka om ett bolån kollar banker och andra långivare på din disponibla inkomst. Men vad är egentligen disponibel inkomst? Det tänkte vi reda ut här.

Vad är effektiv ränta vid bolån?

Om du är i färd med att låna pengar till ett bostadsköp, har du troligtvis kommit över begreppet ”effektiv ränta”. Men vad innebär egentligen detta? Här reder vi ut all du behöver veta om effektiv ränta.

Vad är ett grönt bolån?

Om du är i färd med att köpa en ny bostad finns det en chans att du har kommit över begreppet gröna bolån. Men vad är egentligen ett grönt bolån? Här reder vi ut alla frågetecken.

Vad är ett lånelöfte?

När du ska ansöka om ett bolån har du troligtvis kommit över begreppet lånelöfte. Men vad är egentligen ett lånelöfte? Här reder vi ut alla frågetecken.

Vad är kontantinsats?

Oavsett om du ska köpa en bostadsrätt, ett fritidshus eller en villa, behöver du betala en s.k. kontantinsats. Men vad menas egentligen med detta? Här reder vi ut alla frågetecken.

Vad är kreditvärdighet?

Om du är i färd med att ta ett bolån har du troligtvis kommit över begreppet ”kreditvärdighet”. Men vad menas egentligen med kreditvärdighet, hur bedöms den och hur påverkar den dina chanser att få ett lån? Här reder vi ut alla frågetecken.

Vad är låneskydd?

I samband med att man ska köpa en ny bostad och finansiera detta med ett bolån, kommer man i kontakt med många begrepp som man aldrig hört talas om tidigare. Ett av dessa är låneskydd. Men vad är egentligen ett låneskydd? Här reder vi ut alla frågetecken.

Vad är nominell ränta?

Om du är i färd med att köpa en ny bostad har du troligtvis kommit över begreppet ”nominell ränta”. Men vad innebär egentligen detta? Här reder vi ut allt du behöver veta om nominell ränta.

Vad är pantbrev och lagfart?

Om du är i färd med att köpa en villa eller en sommarstuga har du troligtvis kommit över begreppen pantbrev och lagfart. Men vad menas egentligen med pantbrev och lagfart? Här reder vi ut alla frågetecken.

Vad är ränteskillnadsersättning?

Om du är i färd med att ta ett bolån har du kanske kommit över begreppet ”ränteskillnadsersättning”. Men vad innebär egentligen detta? Här reder vi ut alla frågetecken.

Vad är reporänta?

Chansen är stor att du någon gång har kommit över begreppet reporänta. Men vad innebär egentligen reporänta och hur påverkar den ens privatekonomi? Här reder vi ut allt du behöver veta om reporäntan.

Vad är rimligt att ha i bolån?

Under de senaste åren har bostadspriserna ökat i en rasande takt. Något som har fått många att fundera över hur mycket som är rimligt att ha i bolån. Här tänkte vi därför försöka ge svar på denna fråga.

Vad är snittränta och listränta?

Om du är i färd med att köpa en bostad har du troligtvis kommit över begreppen ”snittränta” och ”listränta”. Men innebär egentligen dessa begrepp och vad skiljer dem åt? Det tänkte vi reda ut här.

Vad är topplån och bottenlån?

Innan bolånetaket infördes år 2010 fanns det något som kallades för topplån och bottenlån. Trots att denna typ av lån inte finns kvar är det vissa som använder begreppen än idag. Här tänkte vi därför berätta mer om vad de tidigare topp- och bottenlånet innebar samt hur de har ersatts idag.

Villkorsändring bolån

När du tecknar ett bolån omfattas det av en hel del villkor. Med tiden kan dessa villkor komma att förändras. Men vilka ändringar kan komma att ske och vad är det då viktigt att tänka på som låntagare? Här reder vi ut alla frågetecken kring villkorsändringar av bolån.

Om tjänsten

Av- eller omboka möte

Hur av- eller ombokar jag mitt möte?

Behöver jag någon app för att boka ett mäklarmöte?

Nej, du behöver ingen app för att varken boka eller genomföra ett videomöte med mäklare på HittaHem.

Fungerar tjänsten på mobil, dator och surfplatta?

Ja, vår tjänst fungerar i webbläsare på mobil, dator och surfplatta.

Hur ansluter jag till videomötet med mäklaren?

Du hittar länk till videomötet med mäklaren i mötesinbjudan i din kalender.

Kommer jag bli kontaktad via telefon?

Nej, varken vi på HittaHem eller mäklarna du bokat möte med kommer kontakta dig via telefon före mötet. Syftet med tjänsten är att ni börjar er dialog med ett kortare videomöte, och att du sedan bjuder hem den eller de mäklare du känner passar dina behov bäst.

Kostar tjänsten något?

Att använda tjänsten är kostnadsfritt för dig som bostadssäljare. Vi tar istället ut en fast avgift av mäklare för de möten som bokas.

Måste jag använda BankID för att välja mäklare?

Ja, du måste kunna verifiera dig via BankID för att boka möte med mäklare via HittaHem. Vi använder BankID för att säkerställa kvaliteten på alla möten och verifiera att alla uppgifter stämmer. Det är viktigt för oss att vi har både seriösa mäklare och säljare.

Måste jag välja mäklare via HittaHem?

Nej, du avgör själv om du vill anlita någon av de mäklare du haft möte med via HittaHem.

Missa inte mail från HittaHem

Vi kommunicerar med dig som bostadssäljare och mäklare via e-mail. För att inte riskera att missa viktig information inför ditt möte kan du lägga till vår mailadress som "säker användare", så vi inte hamnar i skräpposten.

Så loggar du in (säljare)

Här följer en kort guide för hur du loggar in på din profil via BankID.

Väljer jag mäklare själv?

Vi kommer visa vilka mäklare som finns tillgängliga för dig, baserat på det postnummer och den bostadstyp du uppgett. Du väljer sedan själv vilken mäklare du vill ha möte med.

Vilka mäklare använder HittaHem?

Alla mäklare som är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen har möjlighet att ansluta sig till HittaHem. Vilka som är anslutna och har tider lediga varierar mellan olika områden, men vi arbetar för att ha ett så komplett utbud som möjligt i alla våra aktiva områden.