Varför ska jag träffa flera mäklare?

Valet av mäklare är viktigare än många tror. Rätt mäklare ger dig ett högre slutpris, påverkar försäljningstiden samt säkerställer att hela säljprocessen blir smidig och effektiv.

För att välja rätt mäklare behöver du träffa och utvärdera flera stycken. Det handlar om att hitta en mäklare där personkemin stämmer, och att du har tilltro till mäklarens arbetsmetod.

Att träffa och utvärdera flera mäklare tar lätt mycket tid och kräver en hel del planering. Ett typiskt fysiskt möte med en mäklare tar 1-2 timmar, och inför varje möte ska du helst ha städat bostaden samt se till att ha möjlighet att vara hemma och vara ostörd under hela denna tid. För många personer är det svårt att hinna med detta i vardagen. Det kan bero på t ex ett krävande jobb och/eller en familjesituation där hämtningar och lämningar till skola, förskola och aktiviteter mm gör det svårt att hitta denna typ av tid. HittaHem har därför utvecklat en tjänst där du tar det första mäklarmötet digitalt. Varje möte genomförs via video och tar 15 minuter. Mötet kan du ta på den tid och plats som passar just dig, och du ser enkelt när mäklarna i ditt område är tillgängliga. Efter det digitala mötet kan du sedan välja vem eller vilka mäklare du vill bjuda hem på fysiskt möte.