5 fördelar med digitalt mäklarmöte

Inför din stundande bostadsförsäljning är det mycket att tänka på – inte minst vilken mäklare du vill ge uppdraget att sälja din bostad. För att hitta den bästa mäklaren bör du boka in möten med flera mäklare från olika firmor och välja den du tror skulle göra bäst jobb.

I de flesta fall sker mäklarmöten fysiskt men det finns en rad anledningar varför du bör boka in ditt nästa mäklarmöte digitalt via video.

5 fördelar med mäklarmöte via video:

 1. Du sparar tid.
  Att boka in digitala mäklarmöten via video är tidseffektivt både för dig och för mäklaren. Du behöver inte städa ditt hem, ordna barnvakt eller annat tidskrävande och stressande som vanligtvis behövs inför ett fysiskt möte.
 2. Du får en känsla för mäklaren.Den främsta anledningen till att boka in ett videomöte är att bilda dig en uppfattning om mäklaren. Det är lättare att få en känsla för en person om du även får ett ansikte på den du pratar med. Just personkemi är viktigt vid en bostadsförsäljning eftersom du dels kommer ha nära kontakt med mäklaren under ett antal veckor, dels för att du vill hitta en mäklare som förstår dig och dina behov och som du tror kommer göra ett bra jobb med att sälja din bostad.
 3. Möjlighet att träffa flera mäklare.Den tid du sparar på att boka in ditt mäklarmöte via video ger dig möjlighet att träffa flera mäklare. En bostadsförsäljning är en så pass stor affär att du inte vill nöja dig med första bästa mäklare. Genom att träffa flera mäklare kan du hitta den du tror är bäst för dig och din försäljning.
 4. Din geografiska plats spelar ingen roll.Det enda du behöver för att ta ett videomöte med en potentiell mäklare är en stabil internetuppkoppling. Så länge du har det spelar din geografiska plats ingen roll och du kan ta mötet var du än befinner dig. Vill ni vara flera med i samma möte är det inga problem, ni kan ansluta till mötet från olika platser.
 5. Lättare att få till ett digitalt möte.Har du många bollar i luften kan ett videomöte vara det enda sättet att få tid till att träffa olika mäklare. Du kan ta ett mäklarmöte innan du går till jobbet, på jobblunchen eller senare på eftermiddagen/kväll när du har lite tid över.

Så lyckas du med ditt digitala mäklarmöte:

 • Kom förberedd. Förbered frågor som hjälper dig hitta den bästa mäklaren för din bostadsförsäljning. Har du svårt att komma fram till frågor att ställa kan vi rekommendera dig att läsa vår artikel om bra och nyttiga frågor att ställa till din mäklare.
 • Säkerställ bra uppkoppling. Utan bra internetuppkoppling riskerar mötet ta längre tid än nödvändigt. Dessutom finns risken att viktig information går förlorad på grund av fördröjningar.
 • Ta mötet i en miljö där du kan fokusera. Undvik att ta mötet i en miljö som riskerar ta ditt fokus. För ett givande och tidseffektivt möte bör du sitta i en miljö där du kan fokusera.
 • För anteckningar. Det är inte lätt att komma ihåg allt mäklaren säger. För anteckningar under mötets gång så riskerar du inte glömma bort viktig information. Har du bokat in videomöten med flera olika mäklare blir detta ännu viktigare för att komma ihåg vilken mäklare som har sagt vad.